Over Karin

Tijdens mijn loopbaan van meer dan 20 jaar als verpleegkundige heb ik veel mensen ontmoet. Het verzorgen van anderen en het luisteren naar hun levensverhalen creëerde een diepgaande verbinding en gaf mij een gevoel van voldoening.

Het is voor mij verbazingwekkend hoe krachtig de energie kan zijn wanneer mensen elkaar ontmoeten, of het nu voor de eerste keer is of na een langdurige relatie. Het delen van ervaringen en het bieden van creatieve oplossingen leidde voor mij tot nieuwe inzichten en groei.

Keramiek by Karin

Het vermogen om mensen te ontmoeten en te begrijpen, hen te helpen in moeilijke tijden en hen te ondersteunen bij het vinden van oplossingen, maakte voor mij een belangrijke deel uit in de zorg.

Ik merk dat er heel wat mensen rouwen. Rouwen om verlies. Het verlies van een geliefde, moeder, vader, kind, huisdier,… is een van de meest uitdagende ervaringen in het leven, en rouwen is een complexe emotionele reis. Door kunst en creativiteit te integreren in het rouwproces, bied ik mensen een bijzondere manier aan om hun verdriet te uiten en betekenis te vinden in hun verlies. Het creëren van tastbare herinneringen in de vorm van handgemaakt keramiek geeft hun iets om te koesteren en helpt bij het verwerken van emoties.

Mijn unieke benadering is een waardevolle aanvulling op het rouwproces en kan een bron van heling en herinnering zijn voor velen.

Met hart en ziel maak ik voor jou iets tastbaar en uniek, handgemaakt in keramiek om voor altijd te koesteren.

Klei is voor mij een uitnodiging om met een natuurlijk element aan de slag te gaan

Door met klei te werken kan ik mezelf uitdrukken, vormgeven, verbinden, mijn hoofd leegmaken, … Rust vinden. 

De GOESTING was zo groot dat “Klei-n Kunst Karin” in september 2014 ontstond. 

Met Klei-n Kunst Karin wou ik bij mensen niet alleen de GOESTING naar boven halen om met klei een mooi werk te maken, maar ook VERBINDING creëren, samen werken aan een creatief proces. 

Keramiekkunst by Karin
Keramiek by Karin

Keramiek Kunst by Karin

In 2022 is de naam veranderd naar Keramiek Kunst by Karin. Door mensen te ontmoeten die dierbaren moeten loslaten, ben ik me nog meer gaan realiseren dat goed omgaan met verlies, een afscheid niet minder verdrietiger maakt, maar wel waardevoller.

Ook door mijn persoonlijke ervaring op het gebied van verlies, wil ik de deuren openzetten naar een leven waar rouw en verlies, naast de liefde, een gezonde plek inneemt. 

De schoonheid van het leven in al zijn vormen

Van daaruit ben ik gepersonaliseerde keramieken (rouw) objecten beginnen maken waarin ik de ESSENTIE van het leven vertaal. De schoonheid van het leven in al zijn vormen: welkom, hechten, afscheid nemen, rouwen en betekenis hieraan geven. 

Warme groet,
Karin 

Keramiek by Karin