Creaties die verdriet een blijvende waardevolle betekenis in het leven geven.

Ik draag graag mijn steentje bij om een moeilijk afscheid iets te verlichten. Op een creatieve manier ontwerp ik een unieke urne, een wandobject of een rouwjuweel uit porselein.

Elk stuk wordt ambachtelijk, met liefde en oog voor detail gemaakt. Vanuit jouw persoonlijk verhaal en wensen begint mijn creatie. Op die manier krijgt verdriet een blijvende waardevolle betekenis in het leven.

Gepersonaliseerde keramieken (rouw) objecten

Urnes keramiek

Urne

Een urne hoeft niet koud en kil te zijn, maar juist mooi, warm en persoonlijk.

Een bepaalde vorm of symboliek kan herinneringen en specifieke betekenis hebben voor iemand en een heel verhaal met zich meedragen.

Wandobject keramiek

Wandobject

Wil je geen urne, maar totaal iets anders voor het interieur?

Je kan het wandobject hangen waar je wil, op een plekje waar alleen jij het ziet of net op een plaats waar iedereen het kan bewonderen.

Rouwjuweel keramiek

Rouwjuweel

Een rouwjuweel is een mooi tastbaar aandenken, waardoor jouw geliefde toch altijd ‘dichtbij’ is. De as van de overledene wordt op een respectvolle manier verwerkt in een op maat gemaakte porseleinen sieraad.

‘Omdat er liefde is, bestaat er geen voorbij. In alle eeuwigheid ben jij.’

– Toon Hermans

Bakje troost Keramiek by Karin

Een geschenk voor iemand in rouw

Een bakje troost

Op bezoek gaan bij mensen die rouwen, is niet altijd gemakkelijk. Velen voelen zich onwennig en weten niet hoe ze het ijs moeten breken. Met dit “bakje troost” is de eerste stap gezet.

Het “bakje troost” is gevuld met 2 tassen en een bordje in keramiek. Bij een heerlijk kopje koffie of thee komt het gesprek gemakkelijker op gang.

Er wordt wel eens gevraagd: ‘Waarom rouwkunst, Karin?’

Tijdens mijn loopbaan als verpleegkundige heb ik gemerkt dat veel mensen rouwen. Rouwen om verlies van een geliefde, moeder, vader, kind, huisdier.. De meeste zoeken troost in iets tastbaar, een houvast.

Nadien heb ik me als palliatieve verpleegkundige verdiept in het proces van rouwen. Ik merkte dat dit voor ieder van ons verschillend is. Besef dat rouw heel gewoon is, van iedereen is, alledaags is en hoort bij het leven.

Keramiek by Karin